Příběh

Budova hotelu si zachovává svůj genius loci. Její historie se začala psát už v 16. století. V této době se objevují první písemné zmínky o už zavedené výrobě potravinářského lihu páleného z brambor. Celé stavení mělo svého majitele šlechtického původu, kterému patřil i telčský renesanční zámek. Byl jím Leopold IV. Podstatský z Lichtenštejna. V jeho době podle písemných dokladů z roku 1877 byl lihovar součástí telčského velkostatku.

Po změně několika majitelů byl objekt v roce 1945 zestátněný a stal se součástí podniků na výrobu bramborového lihu. O čtvrt století později se tu pálila slivovice a režná pálenka. Budova pak od konce sedmdesátých let chátrala a plánovaná rekonstrukce už nebyla dokončená.

V roce 1995 byl lihovar spíše ruinou, která byla určená k demolici. V této době jej ale kupují manželé Antoňovi a zahajují přestavbu na hotelový komplex. Autorem rekonstrukce se stal architekt Michael Klang, který se snažil zachovat původní ráz lihovaru. Z lihovaru se tak stává rodinný hotel, kde se celá rodina Antoňova s láskou a citem snaží, abyste si z Telče odvezli krásné zážitky. Budeme moc rádi, pokud se vám u nás bude líbit. Spokojení hosté jsou celé naší rodině velikou odměnou. Těšíme se na vás!